Многу ретка дијагноза откриена од страна на д-р Ристески

Многу ретка дијагноза откриена од страна на д-р Ристески

2 ноември 2018

Нов случај ретка дијаноза е откриен во Болница „Плодност“. Едногодишно дете, кое што во нашата болница беше донесено со стомачни болки, кои траеле неколку денови, по прегледот извршен од страна на д-р Александар Ристески, дијагностициран е редок случај на интусусцепција, односно инволвирање на црево во црево.

Пациентот беше упатен на хируршката клинина во Скопје, каде што, по хируршкиот зафат, се потврди дијагнозата на д-р Ристески и итноста од решавање на овој проблем, поради заканата по живот на малиот пациент. Ова е многу редок случај (case-report) на дијагноза, кој што во Болница „Плодност“ може да се дијагностицира, благодарение на стручноста на тимот на педијатри, неонатолози и ренгенолози.


Plodonost Logo

ПЗУ Болница Плодност
Plodonost Logo

ПЗУ Болница ПлодностКонтакт


Закажи Преглед

Администрација Работно Време

ПОН-ПЕТ 08:00 – 19:00
САБ 08:00 – 13:00

Ординација по Педијатрија

Педијатрија Работно Време

ПОН-ПЕТ 08:00 – 13:30
САБ-НЕД Затворено


Локација

lokacija-plodnost

Болница Плодност се наоѓа на улица Асном бр.9 (на патот за лавчанска населба познато како Лавци). За насоки до нашата болница кликнете на подолниот линк.

©2022 Hospital Plodnost. All Rights Reserved.

mk_MK