Многу ретка дијагноза откриена од страна на д-р Ристески

Многу ретка дијагноза откриена од страна на д-р Ристески

2 November 2018

Нов случај ретка дијаноза е откриен во Болница „Плодност“. Едногодишно дете, кое што во нашата болница беше донесено со стомачни болки, кои траеле неколку денови, по прегледот извршен од страна на д-р Александар Ристески, дијагностициран е редок случај на интусусцепција, односно инволвирање на црево во црево.

Пациентот беше упатен на хируршката клинина во Скопје, каде што, по хируршкиот зафат, се потврди дијагнозата на д-р Ристески и итноста од решавање на овој проблем, поради заканата по живот на малиот пациент. Ова е многу редок случај (case-report) на дијагноза, кој што во Болница „Плодност“ може да се дијагностицира, благодарение на стручноста на тимот на педијатри, неонатолози и ренгенолози.


Plodonost Logo

PZU Hospital PLODNOST Bitola
Plodonost Logo

PZU Hospital PLODNOST BitolaContact Us


Book an Appointment

Administration Working Hours

MON – FRI 08:00 – 19:00
SAT 08:00 – 13:00

Department of Paediatrics

Paediatrics Working Hours

MON – FRI 08:00 – 13:30
SAT – SUN CLOSED


Location

lokacija-plodnost

Hospital Plodnost is located at St. ASNOM no.9 (on the road to Lavchanska known as Lavci). For directions to our hospital click on the link below.

© 2023 Hospital Plodnost. All Rights Reserved.

en_US