Многу ретка дијагноза откриена од страна на д-р Ристески

Многу ретка дијагноза откриена од страна на д-р Ристески

2 Nëntor 2018

Нов случај ретка дијаноза е откриен во Болница „Плодност“. Едногодишно дете, кое што во нашата болница беше донесено со стомачни болки, кои траеле неколку денови, по прегледот извршен од страна на д-р Александар Ристески, дијагностициран е редок случај на интусусцепција, односно инволвирање на црево во црево.

Пациентот беше упатен на хируршката клинина во Скопје, каде што, по хируршкиот зафат, се потврди дијагнозата на д-р Ристески и итноста од решавање на овој проблем, поради заканата по живот на малиот пациент. Ова е многу редок случај (case-report) на дијагноза, кој што во Болница „Плодност“ може да се дијагностицира, благодарение на стручноста на тимот на педијатри, неонатолози и ренгенолози.


Plodonost Logo

ISHP Spitali PLODNOST Manastir
Plodonost Logo

ISHP Spitali PLODNOST ManastirNa konaktoni


Rezervo një takim

Orari i punës së administratës

HËNË-PREMTE 08:00 – 19:00
SHTUNË 08:00 – 13:00

Reparti i pediatrisë

Orari i punë së pediatrisë

HËNË-PREMTE 08:00 – 13:30
SHTUNË-DIEL MBYLLUR


Vendndodhja

lokacija-plodnost

Spitali Plodnost gjendet në rr. ASNOM nr. 9 (në rrugën Lavçanska e njohur si Lavci). Për udhëzime deri te spitali jonë, klikoni në linkun e poshtëm.

©2022 Hospital Plodnost. All Rights Reserved.

sq