Општи Информации


Општи Информации

Назив:
ПЗУ Специјална болница по гинекологија и акушерство „ПЛОДНОСТ“ Битола
ИВФ - Центар за репродуктивна медицина

Седиште: ул.Асном бр.9, Битола

Директор на установата: д-р Таше Трпчевски

Емаил: info@plodnost.com.mk info@plodnost.com.mk

Тел.: +38947208880; моб:+38975472503

Факс: 047208883

Адреса на веб страната: https://plodnost.com.mk/

Службено лице за слободен пристап до информации од јавен карактер:
Наташа Кузман

тел. за контакт: +38977709767

Дејност на установата

Во ПЗУ Специјална болница по гинекологија и акушерство “ПЛОДНОСТ” Битола се обавува специјалистичко-консултативна и болничка здравствена дејност по гинекологија и акушерство, со Решение бр.10-5308/10 до 04.11.2011г., на Министерство за здравство.

Организациона структура

Болницата располага со 13 оддели и тоа:

 • Оддел 1: Гинекологија и акушерство со родилна сала
 • Оддел 2: Операциони сали, централна стерилизација и дневна болница
 • Оддел 3: Анестезија, реанимација и интензивно лекување
 • Оддел 4: Неонатологија и педијатрија
 • Оддел 5: ИВФ центар за асистирана хумана репродукција
 • Оддел 6: Радиодијагностика
 • Оддел 7: Амбуланти
 • Оддел 8: Биохемиска лабораторија
 • Оддел 9: Болничка аптека
 • Оддел 10: Администрација
 • Оддел 11: Техничка служба и служба за одржување на дворот
 • Оддел 12: Одржување на хигиената, перална и пеглална
 • Оддел 13: Чајна кујна со кафетерија

Број на вработени и нивна квалификација

Во Болница Плодност Битола се вработени повеќе од 80 лица. Нашиот персонал го сочинуваат тим од реномирани доктори-специјалисти по гинекологија и акушерство, специјалисти по неонатологија и педијатрија, специјалисти по анестезиологија и реанимација и специјалист радиолог, од кои четворица се стекнале со титула Примариус.

Во болницата работи и тим на високо специјализирани медицински сестри во своите области.

Болницата континуирано вложува во постојана надградба и едукација на своите вработени.

Сместувачки капацитети

Болницата поседува 13 болнички кревети, распоредени во 13 еднокреветни соби кои се климатизирани и поседуваат сопствена бања, 2 апартмани со по два болнички кревети, 2 операциони сали, соба за интензивно лекување и реанимација. Просторија за прием на новородени, 3 инкубатори и 1 транспортен инкубатор, 4 бормери и 11 креветчиња. Опремени се и работат две родилни сали. Во одделот за ИВФ има две простории за ИВФ фертилизација.

Специјалистичко-консултативната дејност се врши во четири гинеколошко-акушерски ординации поврзани со сестринска соба. Во едната од амбулантите поставен е ЦТГ апарат. Една ординација е наменета за РТГ дијагностика. Постои и посебна просторија наменета за дневна болница, со гинеколошка ординација и просторија за интервенција. Хематолошката и беохемиската лабораторија, болничка аптека и многу други помошни простории.

Сите останати информации кои не се во спротивност со чл.6 од Законот за слободен пристап до информации

Услуги: Листа на услуги по оддели можете да ги погледнете ТУКА (поединечно за секој оддел)Plodonost Logo

ПЗУ Болница Плодност
Plodonost Logo

ПЗУ Болница ПлодностКонтакт


Закажи Преглед

Администрација Работно Време

ПОН-ПЕТ 08:00 – 19:00
САБ 08:00 – 13:00

Ординација по Педијатрија

Педијатрија Работно Време

ПОН-ПЕТ 08:00 – 13:30
САБ-НЕД Затворено


Локација

lokacija-plodnost

Болница Плодност се наоѓа на улица Асном бр.9 (на патот за лавчанска населба познато како Лавци). За насоки до нашата болница кликнете на подолниот линк.

©2022 Hospital Plodnost. All Rights Reserved.

mk_MK