Нашите медицински сестри учествуваа на Секцијата на хируршките сестри

Нашите медицински сестри учествуваа на Секцијата на хируршките сестри

28 мај 2018

Дел од медицинскиот персоналк на Болница „Плодност“, Жанета Веселица Стефановска – одговорна сестра во одделот стерилизација, Анета Јошевска Дамчевска – одговорна сестра во оперативен блок, како и сестрите од одделот стерилизација Мери Михевска и Маја Милошевска, учествуваа на Секцијата на хируршките сестри која годинава се одржа на тема „Хируршки медицински сестри – различна улога со иста цел“.

Тие во рамките на оваа секција, која се одржа во хотелот Континентал во Скопје, ги споредија своите работни активности во операционите сали во Болница „Плодност“ со останатите сестри од болниците во земјава, а се стекнаа и со нови сознанија за состојбите на работа на хируршките медицински сестри.


Plodonost Logo

ПЗУ Болница Плодност
Plodonost Logo

ПЗУ Болница ПлодностКонтакт


Закажи Преглед

Администрација Работно Време

ПОН-ПЕТ 08:00 – 19:00
САБ 08:00 – 13:00

Ординација по Педијатрија

Педијатрија Работно Време

ПОН-ПЕТ 08:00 – 13:30
САБ-НЕД Затворено


Локација

lokacija-plodnost

Болница Плодност се наоѓа на улица Асном бр.9 (на патот за лавчанска населба познато како Лавци). За насоки до нашата болница кликнете на подолниот линк.

©2022 Hospital Plodnost. All Rights Reserved.

mk_MK