Нашите медицински сестри учествуваа на Секцијата на хируршките сестри

Нашите медицински сестри учествуваа на Секцијата на хируршките сестри

28 May 2018

Дел од медицинскиот персоналк на Болница „Плодност“, Жанета Веселица Стефановска – одговорна сестра во одделот стерилизација, Анета Јошевска Дамчевска – одговорна сестра во оперативен блок, како и сестрите од одделот стерилизација Мери Михевска и Маја Милошевска, учествуваа на Секцијата на хируршките сестри која годинава се одржа на тема „Хируршки медицински сестри – различна улога со иста цел“.

Тие во рамките на оваа секција, која се одржа во хотелот Континентал во Скопје, ги споредија своите работни активности во операционите сали во Болница „Плодност“ со останатите сестри од болниците во земјава, а се стекнаа и со нови сознанија за состојбите на работа на хируршките медицински сестри.


Plodonost Logo

PZU Hospital PLODNOST Bitola
Plodonost Logo

PZU Hospital PLODNOST BitolaContact Us


Book an Appointment

Administration Working Hours

MON – FRI 08:00 – 19:00
SAT 08:00 – 13:00

Department of Paediatrics

Paediatrics Working Hours

MON – FRI 08:00 – 13:30
SAT – SUN CLOSED


Location

lokacija-plodnost

Hospital Plodnost is located at St. ASNOM no.9 (on the road to Lavchanska known as Lavci). For directions to our hospital click on the link below.

© 2023 Hospital Plodnost. All Rights Reserved.

en_US