„ЛАЈОНИ“ ЛАПАРОСКОПИСТИ – ЛАПАРОСКОПСКО ВАДЕЊЕ НА МАТКА ОД 1000 ГРАМА

По лапароскопски пат е извадена матка со огромна големина со повеќе миоми. Тежината на извадениот материјал е 1000 грама.

„ЛАЈОНИ“ ЛАПАРОСКОПИСТИ – ЛАПАРОСКОПСКО ВАДЕЊЕ НА МАТКА ОД 1000 ГРАМА

10 јуни 2022
matka-1000-gr-1-1200x900.jpg
Нов подвиг на нашиот оперативен тим. По лапароскопски пат е извадена матка со огромна големина со повеќе миоми. Тежината на извадениот материјал е 1000 грама.

Matka 1000 Gr 1

Минатата година, извадивме матка со тежина од 1200 грама. Лапароскопистите кои отстрануваат матка со тежина над 1000 грама, се т.н. „Лајони“ лапароскописти. Најчесто, овие матки се оперираат по класичен пат со оперативен рез. Кај нас, тоа се прави лапароскопски.
Пациентката за два дена ја напушти болницата.

Matka 1000 Gr 2

 


Plodonost Logo

ПЗУ Болница Плодност
Plodonost Logo

ПЗУ Болница ПлодностКонтакт


Закажи Преглед

Администрација Работно Време

ПОН-ПЕТ 08:00 – 19:00
САБ 08:00 – 13:00

Ординација по Педијатрија

Педијатрија Работно Време

ПОН-ПЕТ 08:00 – 13:30
САБ-НЕД Затворено


Локација

lokacija-plodnost

Болница Плодност се наоѓа на улица Асном бр.9 (на патот за лавчанска населба познато како Лавци). За насоки до нашата болница кликнете на подолниот линк.

© 2023 Болница Плодност. Сите права се задржани.

mk_MK