ЛАПАРОСКОПСКА ХИСТЕРЕКТОМИЈА ЗА 25 МИНУТИ

Оперативните зафати на вадење на матка со нормална големина по лапароскопски пат, за нас се веќе рутинска постапка, која трае до 30 минути.

ЛАПАРОСКОПСКА ХИСТЕРЕКТОМИЈА ЗА 25 МИНУТИ

8 јуни 2022
4.jpg
Оперативните зафати на вадење на матка со нормална големина по лапароскопски пат, за нас се веќе рутинска постапка, која трае до 30 минути.
Императив за работа ни се големи матки кои стигнуваат до папокот, кои исто така ги отстрануваме по лапароскопски пат, но времето за операција е подолго и трае од 1,5 до 3 часа. Во конкретниот случај, лапароскопската хистеректомија беше изведена за 25 минути.
Пациентката ќе ја мобилизираме вечер, на втор постоперативен ден ќе ја напушти болницата.
Современиот пристап по лапароскопски пат ги намали деновите на хоспитализација, а на пациентките им го скрати времето за опоравување и им овозможи побрзо враќање на работните обврски.

https://plodnost.com.mk/wp-content/uploads/2022/06/laparoskopska-histerektomija-za-25-minuti.mp4


Plodonost Logo

ПЗУ Болница Плодност
Plodonost Logo

ПЗУ Болница ПлодностКонтакт


Закажи Преглед

Администрација Работно Време

ПОН-ПЕТ 08:00 – 19:00
САБ 08:00 – 13:00

Ординација по Педијатрија

Педијатрија Работно Време

ПОН-ПЕТ 08:00 – 13:30
САБ-НЕД Затворено


Локација

lokacija-plodnost

Болница Плодност се наоѓа на улица Асном бр.9 (на патот за лавчанска населба познато како Лавци). За насоки до нашата болница кликнете на подолниот линк.

© 2023 Болница Плодност. Сите права се задржани.

mk_MK