Analiza e ekranit Androflor

Androflor Screen ju lejon të përcaktoni sasinë e masës totale bakteriale (14 mikroorganizma), mikroorganizmat patogjenë oportunistë dhe të vërtetë, si dhe praninë dhe numrin e mikroflorës normale në traktin urogjenital mashkullor, duke përdorur metodën më të ndjeshme - Real Time PCR (Polymerase Chain Reagimi), i cili mundëson zbulimin edhe të sasisë minimale të mikroorganizmave.

Analiza e ekranit Androflor

23 Korrik 2021
IMG_3534-732x428-1.jpg

Shkaqet më të zakonshme të infeksioneve seksualisht të transmetueshme dhe infeksioneve të tjera të traktit urogjenital janë Neisseria gonorrhoeae, Chlamydia trachomatis, Trichomonas vaginalis, Mycoplasma genitalium, si dhe mikroorganizmat oportunistë Ureaplasma urealytcum, Ureaplasma parvum, Mycoplasma hominis dhe Candida spp.

Androflor Screen ju lejon të përcaktoni sasinë e masës totale bakteriale (14 mikroorganizma), mikroorganizmat patogjenë oportunistë dhe të vërtetë, si dhe praninë dhe numrin e mikroflorës normale në traktin urogjenital mashkullor, duke përdorur metodën më të ndjeshme - Real Time PCR (Polymerase Chain Reagimi), i cili mundëson zbulimin edhe të sasisë minimale të mikroorganizmave.

Ky test ka për qëllim të gjithë burrat që kanë ndonjë simptomë të infeksionit ose inflamacion të traktit urogjenital - djegie pas urinimit, urinim të shpeshtë, inflamacion të uretrës (kanali përmes të cilit urina dhe sperma nxirren jashtë), djegie pas ejakulimit, inflamacion i prostatës, prania e qelizave të bardha të gjakut (leukocitet) në spermë, infertiliteti mashkullor për arsye të panjohura, para ndërhyrjet e traktit urogjenital, balanopostitit, si dhe te meshkujt që kanë ndonjë simptomë, por testet e tjera nuk zbulojnë asnjë shkaktar.

Ky test rekomandohet gjithashtu për të gjithë çiftet para fillimit të procedurës IVF.

Ekrani Androflor rekomandohet veçanërisht për burrat që kanë pasur kontakte seksuale të rrezikshme, marrëdhënie të pambrojtura, partnerë të shumtë seksualë, si dhe një marrëdhënie me një partner i cili ka rezultuar pozitiv me një infeksion seksualisht të transmetueshëm.

Një karakteristikë e një kulture të mirë shëndetësore është se para fillimit të marrëdhënieve seksuale me një partner të ri, çdo njeri duhet të kontrollohet për infeksione seksualisht të transmetueshme, në mënyrë që të kufizojë përhapjen e tyre dhe pasojat që vijnë nga infeksionet e pazbuluara dhe të patrajtuara, dhe pasojat mund të jenë serioze , madje dhe çojnë në infertilitet.

Mostrat e përdorura për Androflor screen janë: tampon uretral, spermë (ejakulim), urinë, dhe rezultatet merren brenda 72 orëve.

Lini një takim në 047 208 880 në mënyrë që të merrni udhëzime se si të përgatiteni siç duhet për analizën.


Plodonost Logo

ISHP Spitali PLODNOST Manastir
Plodonost Logo

ISHP Spitali PLODNOST ManastirNa konaktoni


Rezervo një takim

Orari i punës së administratës

HËNË-PREMTE 08:00 – 19:00
SHTUNË 08:00 – 13:00

Reparti i pediatrisë

Orari i punë së pediatrisë

HËNË-PREMTE 08:00 – 13:30
SHTUNË-DIEL MBYLLUR


Vendndodhja

lokacija-plodnost

Spitali Plodnost gjendet në rr. ASNOM nr. 9 (në rrugën Lavçanska e njohur si Lavci). Për udhëzime deri te spitali jonë, klikoni në linkun e poshtëm.

© 2023 Hospital Plodnost. All Rights Reserved.

sq