Д-р Христијан Трпчевски

До сега Прим. Д-р Таше Трпчевски изведено preku 5000 лапароскопски и хистероскопски операции. Пионер е во лапроскопската хирургија во Македонија- 1995 год за прв пат ја воведува во нашата држава оперативната лапароскопија како метода за третман на хуманата репродукција и сите видови на заболовања на гениталните органи.

Од 2003 година за прв пат ја воведува во Битола методата на ин витро оплодување(ИВФ)До сега има направено повеќе од 8000 ИВФ постапки и има усреќено повеке од 3000 семјства со методите на хумана репродукција (конзервативна ,асистирана и хируршка). Резултатите се компарабилни со оние на познатите имиња во областа на репродуктивните технологии.

Образование:

Faculty of Medicine – Belgrade
University of Belgrade, Serbia

2018 – 2021
Faculty of Medicine in Skopje
University of Saints Cyril and Methodius- Skopje, Republic of Macedonia


Јазици:

Македонски (мајчин јазик) (mother tongue)
Англиски (зборува, чита, пишува) (speaks, reads, writes)


Contact Details

Email: hristijan@plodnost.com.mk

Dr Hristijan Trpchevski


RESEARCH PAPERS AND AWARDS

Chase up close


  • Работно искуство
  • Награди

2011 to date
Назив:
ПЗУ Специјална болница по гинекологија и акушерство и ИВФ центар за хумана репродуктивна медицина
„ПЛОДНОСТ“ - Битола
Специјалист Гинеколог Акушер


Congresses

– Invited lecturer at the 3rd Congress of Gynecologists and Obstetricians of Macedonia, May 2013, Ohrid;
– “The Best Practices of ASRM and ESHRE Meeting” – Cortina d’Ampezzo, Italy, 27 February – 1 March 2014;
– ESHRE Annual Congress 29 June-02 July 2014 – Munich, Germany;
– 3rd Annual Middle East Society for Gynecological Endoscopy (MESGE) Congress, together with the 6th Annual Congress of the Turkish Society of Gynecological Endoscopy (TSGE), April 2015, Antalya, Turkey;
– ESHRE Annual Congress 14-17 June 2015 – Lisbon, Portugal;
– XIX Congress of Physicians of the Republic of Macedonia, with international participation, October 1-3, 2015, Skopje;
– ESHRE Annual Congress 03-06 July 2016 – Helsinki, Finland;


Conference

14-16 May 2015
XIII Annual Meeting of the Mediterranean Association for Reproductive Medicine, Ljubljana, Slovenia;

21-24 April 2016
XIV Annual Meeting of the Mediterranean Association for Reproductive Medicine, Izmir, Turkey;

5-6 May 2016
Campus Symposium “Surgery in reproductive medicine: benefits and limits”, organized by the European Association for Human Reproduction and Embryology, Thessaloniki, Greece;

3 September 2016
International Summit on Reproductive Medicine, Lugano, Switzerland;

08-11 September 2016
VI National Conference on Minimally Invasive Gynecological Surgery, Golden Sands, Bulgaria (oral presentation);

02-03 December 2016 (Symposium – Novelties in Human Reproduction 2016. with international participation) – Belgrade (oral and poster presentation);ДОБАР ЗБОР ЗНАЧИ МНОГУ

Сведоштва од пациенти

Споделете го Вашата успешна приказна со нас, тоа им дава надеж на другите семејства кои се борат против неплодноста.


Прв успешен случај во Македонија! Првото бебе е родено од пациент кој боледува од цистична фиброза оплодена со ИВФ во Болницата за плодност.


СведоштваУспешна бременост и породување со близнаци 👼🏻👼🏻 после абдоминален лапароскопски серклаж и инвитро оплодување

СведоштваОна што пред година дена за родителите беше најголемa желба, денес стана реалност! Нивниот сон беше остварен со Ин Витро оплодување за денес на свет да дојдат овие преубави близначиња Кирјана и Сирма ♊️

СведоштваPlodonost Logo

ПЗУ Болница Плодност
Plodonost Logo

ПЗУ Болница ПлодностКонтакт


Закажи Преглед

Администрација Работно Време

ПОН-ПЕТ 08:00 – 19:00
САБ 08:00 – 13:00

Ординација по Педијатрија

Педијатрија Работно Време

ПОН-ПЕТ 08:00 – 13:30
САБ-НЕД Затворено


Локација

lokacija-plodnost

Болница Плодност се наоѓа на улица Асном бр.9 (на патот за лавчанска населба познато како Лавци). За насоки до нашата болница кликнете на подолниот линк.

© 2023 Болница Плодност. Сите права се задржани.

mk_MK