Рентген Дијагностика


Одделот за рентген дијагностика при Болница „Плодност“ користејќи најсовремена апаратура, реализира повеќе видови на рентгенски прегледи, мамографија и ултрасонографски прегледи (ЕХО).

Одделот за рентген дијагностика ги нуди следните услуги:

 • Нативни и прегледни снимки на бели дробови, коски, абдомен и уринарен тракт
 • Рендгенски преглед на акт на голтање, ждрело и храновод
 • Рендгенски преглед на желудник и дванаесетпалечно црево
 • Рендгенски преглед на тенко црево – пасажа
 • Продолжена пасажа (желудник, тенко и дебело црево)
 • Иригографија – преглед на дебело црево
 • Фистулографија
 • Инфузиона урографија – длабинско снимање на бубрези
 • Микциона уретроцистографија
 • Ретроградна уретрографија
 • Хистеросалпингографија ­ ХСГ
 • Ехо на плункови жлезди
 • Ехо на периферни лимфни жлезди
 • Ехо на уринарен тракт (бубрези, мочен меур, простата)
 • Ехо на абдомен
 • Ехо на слепо црево
 • Ехо на тестиси и ретроперитонеум
 • Ехо на колкови кај бебиња
 • Ехо на мускули
 • Ехо на мозок – деца до 1 година
 • Ехо на дојки со клинички преглед
 • Мамографија
 • Ехо на дојки и мамографија
 • Галактрографија – снимање на канали на дојка
 • Консултација

Plodnost 0022 Dst 4897

Plodnost 0121 Img 3938
Оддел за Рентген Дијагностика

Prim D-r Aleksandar Risteski

Прим. Д-р Александар Ристески

Специјалист Радиолог
Fanche Jovanovska

Fanche Jovanovska

Radiology Technician


Plodonost Logo

ПЗУ Болница Плодност
Plodonost Logo

ПЗУ Болница ПлодностКонтакт


Закажи Преглед

Администрација Работно Време

ПОН-ПЕТ 08:00 – 19:00
САБ 08:00 – 13:00

Ординација по Педијатрија

Педијатрија Работно Време

ПОН-ПЕТ 08:00 – 13:30
САБ-НЕД Затворено


Локација

lokacija-plodnost

Болница Плодност се наоѓа на улица Асном бр.9 (на патот за лавчанска населба познато како Лавци). За насоки до нашата болница кликнете на подолниот линк.

© 2023 Болница Плодност. Сите права се задржани.

mk_MK