Ин Витро Фертилизација (ИВФ)


Одделот за асистирана репродукција во Болница „Плодност“ располага со врвен стручен тим и најсовремена опрема по последните светски стандарди. Со години наназад ИВФ одделот е лидер со најголем процент на успешност во ИВФ(IVF) процедурите не само во регионот, туку и во светски рамки, кои бележат над 50% успешност во постапките. Покрај самата процедура за време на третманот, која може да ги опфаќа двајцата партнери, тимот нуди насоки и поддршка потребни за пациентите, со кои ги надминуваат предизвиците. Болница „Плодност“ – место во кое можете да го реализирате Вашиот сон и да станете родители.

Стапка на успешност 54%

Успешност во оплодување на јајце клетки

Успешност во ИВФ постапките

Предивикот на тимот во одделот за асистирана репродукција во Болница „Плодност“ е постојано да ги надминува своите поставени граници. Тоа го докажува преку реализираните забременувања во речиси невозможни случаи.


Услуги кои ги нудиме во одделот за асистирана репродукција (ИВФ):

 • Спермограм (анализа на ејакулат)
 • Анализа на морфологија на сперматозоиди
 • Замрзнување на сперматозоиди од ејакулат и тестикуларно ткиво
 • Ин витро фертилизација
 • Интрацитоплазматска инјекција на сперматозоид ICSI
 • Микроманипулативни методи
 • Екстракција на сперматозоиди од тестикуларно ткиво TESE
 • Селекција на сперматозоиди PISCI
 • Ин витро матурација
 • Зголемување на шансите за имплантација со Assisted hatching
 • Трансфер на бластоцити
 • Замрзнување на ембриони и јајце клетки
 • Ембриотрансфер на одмрзнати ембриони FET

Doctor Team

Plodnost 0038 P3070765

Plodnost 0042 P3070754


Оддел за Ин Витро Фертилизација (ИВФ)

Prim. D-r Tashe Trpchevski

Прим. д-р Таше Трпчевски

Специјалист гинеколог - Субспецијалист за стерилитет и инфертилитет
Nikolche Ognenovski

Nikolche Ognenovski

Clinical Embryologist-Andrologist

Biology Engineer

Goran Stefanovski

Goran Stefanovski

Clinical Embryologist-Andrologist

Prof. of Biology

M-r Stefan Matik

M-r Stefan Matik

Clinical Embryologist-Andrologist

Master in Pharmacology (MPharm)

Aneta Joshevska-Damchevska

Aneta Joshevska-Damchevska

Главна мед. сестра

Bachelor in Nursing

Sneshka Dimitrovic

Sneshka Dimitrovic

Медицинска сестра

Bachelor in Nursing

Olivera Markovska

Olivera Markovska

Administrator

Higher Education PedagogyPlodonost Logo

ПЗУ Болница Плодност
Plodonost Logo

ПЗУ Болница ПлодностКонтакт


Закажи Преглед

Администрација Работно Време

ПОН-ПЕТ 08:00 – 19:00
САБ 08:00 – 13:00

Ординација по Педијатрија

Педијатрија Работно Време

ПОН-ПЕТ 08:00 – 13:30
САБ-НЕД Затворено


Локација

lokacija-plodnost

Болница Плодност се наоѓа на улица Асном бр.9 (на патот за лавчанска населба познато како Лавци). За насоки до нашата болница кликнете на подолниот линк.

© 2023 Болница Плодност. Сите права се задржани.

mk_MK