Биохемиска Лабораторија


Ентузијазмот, вербата во успехот и фокусирањето кон иднината се клучот за успехот во нашата специјалистичка дијагностичка лабораторија, која е во чекор со светските трендови и нуди комплетна лабораториска дијагностика од високо стручни и специјализирани кадри и најсовремена опрема.

Биохемиската лабораторија во Болница „Плодност“ ги нуди следните услуги и испитувања:

 • Хормонски испитувања
 • Испитување на тумор маркери
 • Комплетни биохемиски и хематолошки анализи
 • Инфективни заболувања
 • Хомостаза
 • Диференцијална крвна слика
 • Рано откривање на аномалии на плодот (Prisca)

УПАТСТВО ЗА ПАЦИЕНТИ
Како да се подготвите за земање биолошки материјал:

 • За повеќето лабораториски испитувања на крв неопходно е земање на примерок наутро (на празен стомак) 12 часа по последниот оброк;
 • пред вадењето на крв да не се земаат лекови (во договор со лекар) и препарати кои би влијаеле на резултатите;
 • да се избегнува интензивна физичка активност 2 дена пред земање на крв;
 • се препорачува времето помеѓу земањето на лек и вадењето на крв за протромбинско време-ПТ да биде 12 часа. Внес на храна со зголемена содржина на витамин К и внес на други лекови може да влијае на резултатот;
 • за хемиски преглед на урина и седимент неопходно е да се земе првата утринска урина во чист сад и во најкраток можен рок (до 2 часа) да се донесе во лабораторијата или да се чува во фрижидер до доаѓањето во лабораторијата;
 • за анализа на 24 часовна урина потребно е да се испие околу 1,5-2л вода и измокрената урина да се собира во чист сад.

Подготовка при одредување липиден статус
Биолошкиот материјал е венска крв

48 часа пред земање на биолошкиот материјал:

 • да не се конзумира алкохол
 • да се избегнува зголемена физичка активност

24 часа пред земање на биолошкиот материјал:

 • конзумирајте вообичаена, но не премасна храна

12 часа пред земање на биолошкиот материјал:

 • после 19 часот претходниот ден да не се конзумира храна, алкохол, кафе
Plodnost 0008 Dst 4940

ЗАКАЖИ ПРЕГЛЕД

Работно Време


ПОН-ПЕТ
08:00 – 19:00
САБ
08:00 – 13:00
SUN
Затворено

ЗАКАЖИ ПРЕГЛЕД

Контакт


ТЕЛЕФОН

+389 (0)47 208 880
+389 (0)75 472 503 (Viber)


Е-МАИЛ

info@plodnost.com.mk


ЗАКАЖИ ПРЕГЛЕД

Кликни тукада закажете преглед кај доктор.
Биохемиска Лабораторија

Prim. Dipl. Danche Kolarovska

Prim. Dipl. Danche Kolarovska

Specialist in Medical Biochemistry

MD Specialist Medical Biochemistry

Marija Klashevska

Marija Klashevska

Laboratory Analyst

Medical Laboratory Analyst

Daniel Kostevski

Daniel Kostevski

Laboratory Analyst

Medical Laboratory Analyst Specialist

Marija Jovanovska

Marija Jovanovska

Laboratory Analyst

Medical Laboratory Analyst Specialist

Ace Radovski

Ace Radovski

Laboratory Analyst

Medical Laboratory Analyst SpecialistPlodonost Logo

ПЗУ Болница Плодност
Plodonost Logo

ПЗУ Болница ПлодностКонтакт


Закажи Преглед

Администрација Работно Време

ПОН-ПЕТ 08:00 – 19:00
САБ 08:00 – 13:00

Ординација по Педијатрија

Педијатрија Работно Време

ПОН-ПЕТ 08:00 – 13:30
САБ-НЕД Затворено


Локација

lokacija-plodnost

Болница Плодност се наоѓа на улица Асном бр.9 (на патот за лавчанска населба познато како Лавци). За насоки до нашата болница кликнете на подолниот линк.

© 2023 Болница Плодност. Сите права се задржани.

mk_MK