Analiza Femoflor Screen

Analiza PCR Femoflor Screen Real Time mundëson zbulimin sasior të masës totale bakteriale, laktobacileve, mikroorganizmave anaerobe (Gardnerella vaginalis / Prevotella bivia / Porphyromonas spp.), Candida spp., Ureaplasma spp., Mycoplasma hominis si dhe detektimin kualitativ të mikroorganizmave patogjen Mycoplasma genitalium, Trichomonas vaginalis, Neisseria gonorrhoeae, Chlamydia trachomatis и вирусните паготени – Herpes simplex 1, Herpes simplex 2 dhe Cytomegalovirus.

Analiza Femoflor Screen

16 Prill 2021
Plodnost_0093_P3070432.jpg

Mikrobioma vaginale është një sistem dinamik kompleks, përbërja e të cilit ndikohet nga faktorë të caktuar si mosha, aktiviteti seksual, statusi hormonal, përdorimi i terapisë hormonale, kontraceptivët oralë ose terapia me antibiotikë. Flora vaginale në gratë e shëndetshme dominohet nga laktobacilet të cilët janë tregues të pranisë së mikroflorës normale. Disbioza vaginale mund të shkaktohet nga shumimi i mikroorganizmave anaerobe, mikoplazmave, majave si dhe mikroorganizmave patogjenë.

Plodnost Femoflor 1024x837

Analiza PCR Femoflor Screen Real Time mundëson zbulimin sasior të masës totale bakteriale, laktobacileve, mikroorganizmave anaerobe (Gardnerella vaginalis / Prevotella bivia / Porphyromonas spp.), Candida spp., Ureaplasma spp., Mycoplasma hominis si dhe detektimin kualitativ të mikroorganizmave patogjen Mycoplasma genitalium, Trichomonas vaginalis, Neisseria gonorrhoeae, Chlamydia trachomatis и вирусните паготени – Herpes simplex 1, Herpes simplex 2 dhe Cytomegalovirus.

Analiza PCR Femoflor Screen Real Time mundëson zbulimin sasior të masës totale bakteriale, laktobacileve, mikroorganizmave anaerobe (Gardnerella vaginalis / Prevotella bivia / Porphyromonas spp.), Candida spp., Ureaplasma spp., Mycoplasma hominis si dhe detektimin kualitativ të mikroorganizmave patogjen Mycoplasma genitalium, Trichomonas vaginalis, Neisseria gonorrhoeae, Chlamydia trachomatis и вирусните паготени – Herpes simplex 1, Herpes simplex 2 dhe Cytomegalovirus.

Patogjenët seksualisht të transmetueshëm mund të çojnë në infertilitet dhe në një rrezik në rritje të abortit, kështu që kjo analizë është e përshtatshme për zbulimin e patogjenëve të tillë. Analiza e Femoflor Screen është e përshtatshme për gratë e moshës riprodhuese, gratë shtatzëna dhe gratë në menopauzë që marrin terapi hormonale, e cila lejon monitorimin e efektit të kësaj terapie në florën vaginale.


Plodonost Logo

ISHP Spitali PLODNOST Manastir
Plodonost Logo

ISHP Spitali PLODNOST ManastirNa konaktoni


Rezervo një takim

Orari i punës së administratës

HËNË-PREMTE 08:00 – 19:00
SHTUNË 08:00 – 13:00

Reparti i pediatrisë

Orari i punë së pediatrisë

HËNË-PREMTE 08:00 – 13:30
SHTUNË-DIEL MBYLLUR


Vendndodhja

lokacija-plodnost

Spitali Plodnost gjendet në rr. ASNOM nr. 9 (në rrugën Lavçanska e njohur si Lavci). Për udhëzime deri te spitali jonë, klikoni në linkun e poshtëm.

©2022 Hospital Plodnost. All Rights Reserved.

sq