Neonatologji


Reparti i neonatologjisë ofron kushte moderne për trajtimin e të porsalindurve të shëndetshëm dhe kujdes gjysmëintensiv, i cili përfshin përdorimin e pajisjeve mjekësore moderne si dhe personelin e arsimuar. Sistemi nënë/fëmijë (rooming in) zbatohet në repart.

Në ditët pas lindjes, të porsalindurve u bëhet ekografia dhe kontrolli klinik i ijeve, depistimi për hipotiroidizëm, ekzaminimi ekokardiografik dhe ekografik i SNQ-së, trajtimi i verdhëzës pas lindjes, administrimi i vaksinës BCG dhe Hepatiti B. Në kuadër të reparteve ka diagnostikim laboratorik bashkëkohor si dhe mundësi për aplikimin e diagnostifikimit digjital me rreze X.

Reparti ka një hapësirë të veçantë për izolimin e të porsalindurve me infeksione pas lindjes dhe trajtimin e duhur profesional dhe në kohë të tyre me terapi adekuate, si dhe monitorim 24 orësh. Reparti është i pajisur me inkubatorë transporti më të avancuar për të sapolindurit, si dhe një mjet transporti autoambulancë shumë të sofistikuar, i disponueshëm 24 orë në ditë. Kujdesi gjysëm intensiv ka 3 inkubatorë me pajisje shoqëruese për kujdesin intensiv (infuzioma, perfusorë, monitorë, foto llamba, ngrohëse, barishte, aparat ekografik).

Shërbimet e ofruara nga reparti i neonatologjisë:

  • Edukimi prenatal për prindërit dhe kujdesi për një të porsalindur
  • Edukimi për nënat për ushqyerje të suksesshme me gji sipas sistemit “dhjetë hapa drejt ushqyerjes të suksesshëm me gji” nga një ekip infermierësh me arsim të lartë.
  • Reanimimi, stabilizimi dhe trajtimi i të porsalindurve
  • Depistimi i TSH-së (Thyroid-Stimulating Hormone)
  • Depistimi ortopedik dhe kardiologjik
  • Diagnoza transkutane (pa gjak) e bilirubinës, si dhe trajtimi i hiperbilirubinemisë me fototerapi

Në repartin e neonatologjisë ekziston një klinikë ku të porsalindurit monitorohen në mënyrë të përhershme në rritjen dhe zhvillimin e tyre. Ekipi i neonatologjisë përbëhet nga tre neonatologë dhe staf mjekësor me arsim të lartë.Reparti i neonatologjisë

Prim. D-r Anica Apchevska Vasileva

Prim. Dr. Anica Apçevska Vasileva

Pediatre
D-r Margarita Kambovska

Dr. Margarita Kambovska

Pediatre
D-r Marika Mishik

Dr. Marika Mishik

Pediatre
Rebeka Romanova-Aleksovska

Rebeka Romanova-Aleksovska

Infermiere Përgjegjëse

Shkollë e Mesme Mjekësore

Marina Tuntevska

Marina Tuntevska

Infermiere Kryesore

Shkollë e Mesme Mjekësore

Tanja Stamatova

Tanja Stamatova

Infermiere

Diplomuar në Infermieri

Frosina Talevska

Frosina Talevska

Infermiere

Shkollë e Mesme Mjekësore

Dragana Graoroska

Dragana Graoroska

Infermiere

Shkollë e Mesme Farmaceutike

Marija Pavlovska

Marija Pavlovska

Infermiere

Shkollë e Mesme Mjekësore

Suzan Drala

Suzan Drala

Infermiere

Shkollë e Mesme Mjekësore

Violeta Anastasova

Violeta Anastasova

Infermiere

Shkollë e Mesme Mjekësore

Silvana Bozinoska

Silvana Bozinoska

Infermiere

Diplomuar në infermieri

Merlinda Drala

Merlinda Drala

Infermiere

Shkollë e Mesme Mjekësore

Anastasija Lozanovska

Anastasija Lozanovska

Infermiere

Shkollë e Mesme Mjekësore


Prim D R Anica Apchevska

Specialist Pediatër

Prim. Dr. Anica Apçevska

Kupto më shumë

D R Margarita Kambovska

Specialist Pediatër

Dr. Margarita Kambovska

Kupto më shumë

Rebeka Aleksovska

Infermiere Përgjegjëse

Rebeka Aleksovska

Kupto më shumë

Marina Tuntevska

Infermiere Kryesore

Marina Tuntevska

Kupto më shumë

Prim D R Anica Apchevska

Specialist Pediatër

Prim. Dr. Anica Apçevska

Kupto më shumë

D R Margarita Kambovska

Specialist Pediatër

Dr. Margarita Kambovska

Kupto më shumë

Rebeka Aleksovska

Infermiere Përgjegjëse

Rebeka Aleksovska

Kupto më shumë

Marina Tuntevska

Infermiere Kryesore

Marina Tuntevska

Kupto më shumë

Prim D R Anica Apchevska

Specialist Pediatër

Prim. Dr. Anica Apçevska

Kupto më shumë

D R Margarita Kambovska

Specialist Pediatër

Dr. Margarita Kambovska

Kupto më shumë

Rebeka Aleksovska

Infermiere Përgjegjëse

Rebeka Aleksovska

Kupto më shumë

Marina Tuntevska

Infermiere Kryesore

Marina Tuntevska

Kupto më shumë

Prim D R Anica Apchevska

Specialist Pediatër

Prim. Dr. Anica Apçevska

Kupto më shumë

D R Margarita Kambovska

Specialist Pediatër

Dr. Margarita Kambovska

Kupto më shumë

Rebeka Aleksovska

Infermiere Përgjegjëse

Rebeka Aleksovska

Kupto më shumë

Marina Tuntevska

Infermiere Kryesore

Marina Tuntevska

Kupto më shumë


Plodonost Logo

ISHP Spitali PLODNOST Manastir
Plodonost Logo

ISHP Spitali PLODNOST ManastirNa konaktoni


Rezervo një takim

Orari i punës së administratës

HËNË-PREMTE 08:00 – 19:00
SHTUNË 08:00 – 13:00

Reparti i pediatrisë

Orari i punë së pediatrisë

HËNË-PREMTE 08:00 – 13:30
SHTUNË-DIEL MBYLLUR


Vendndodhja

lokacija-plodnost

Spitali Plodnost gjendet në rr. ASNOM nr. 9 (në rrugën Lavçanska e njohur si Lavci). Për udhëzime deri te spitali jonë, klikoni në linkun e poshtëm.

©2022 Hospital Plodnost. All Rights Reserved.

sq