Laboratori biokimik


Entuziazmi, besimi në sukses dhe përqendrimi në të ardhmen janë çelësi i suksesit në laboratorin tonë të specializuar diagnostikues, e cila është në përputhje me tendencat botërore dhe ofron diagnostikim të plotë laboratorik me staf shumë profesional dhe të specializuar dhe pajisje moderne.

Laboratori biokimik në Spitalin Plodnost ofron shërbimet dhe analizat e mëposhtme:

 • Teste hormonale
 • Ekzaminim të markerëve të tumorit
 • Analiza të plota biokimike dhe hematologjike
 • Sëmundje infektive
 • Homeostazë
 • Pasqyra diferenciale e gjakut
 • Zbulimi i hershëm i anomalive fetale (Prisca)

UDHËZIME PËR PACIENTËT
Si të përgatitemi për marrjen e materialit biologjik:

 • për shumicën e analizave laboratorike të gjakut është e nevojshme të merret një mostër në mëngjes (me stomak bosh) 12 orë pas vaktit të fundit;
 • para marrjes së gjakut, mos merrni barna (në marrëveshje me mjekun) dhe preparate që mund të ndikojnë në rezultatet;
 • shmangia e aktivitetit fizik intensiv 2 ditë para marrjes së gjakut;
 • rekomandohet që koha ndërmjet marrjes së barit dhe marrjes së gjakut për kohën e protrombinës-PT të jetë 12 orë. Marrja e ushqimeve me përmbajtje të shtuar të vitaminës K dhe marrja e barnave të tjera mund të ndikojnë në rezultatin;
 • për ekzaminimin kimik të urinës dhe sedimentit është e nevojshme që urina e parë e mëngjesit të merret në një enë të pastër dhe në kohën më të shkurtër të mundshme (deri në 2 orë) të merret në laborator ose të ruhet në frigorifer derisa të mbërrijë në laborator;
 • për analizën e urinës 24 orë është e nevojshme të pini rreth 1,5-2 litra ujë dhe të mblidhni urinën e lagur në një enë të pastër.

Përgatitja për përcaktimin e statusit të lipideve
Materiali biologjik është gjak venoz

48 orë para marrjes së materialit biologjik:

 • për të mos konsumuar alkool
 • për të shmangur rritjen e aktivitetit fizik

24 orë para marrjes së materialit biologjik:

 • konsumoni ushqime të rregullta por jo të yndyrshme

12 orë para marrjes së materialit biologjik:

 • pas orës 19 të ditës së mëparshme të mos konsumoni ushqim, alkool, kafe
Plodnost 0008 Dst 4940

REZERVO NJË VIZITË

Orët e punës


HËNË-PREMTE
08:00 – 19:00
SHTUNË
08:00 – 13:00
DIELË
Mbyllur

REZERVO NJË TAKIM

Na kontakto


TELEFONO

+389 (0)47 208 880
+389 (0)75 472 503 (Viber)


DËRGO E-MAIL

info@plodnost.com.mk


REZERVO NJË TAKIM

Kliko këtupër të rezervuar një takim me një specialist gjinekologjie
Laboratori biokimik

Prim. Dipl. Danche Kolarovska

Prim. Dipl. Danche Kolarovska

Specialist in Medical Biochemistry

MD Specialist Medical Biochemistry

Marija Klashevska

Marija Klashevska

Laboratory Analyst

Medical Laboratory Analyst

Daniel Kostevski

Daniel Kostevski

Laboratory Analyst

Medical Laboratory Analyst Specialist

Marija Jovanovska

Marija Jovanovska

Laboratory Analyst

Medical Laboratory Analyst Specialist

Ace Radovski

Ace Radovski

Laboratory Analyst

Medical Laboratory Analyst SpecialistPlodonost Logo

ISHP Spitali PLODNOST Manastir
Plodonost Logo

ISHP Spitali PLODNOST ManastirNa konaktoni


Rezervo një takim

Orari i punës së administratës

HËNË-PREMTE 08:00 – 19:00
SHTUNË 08:00 – 13:00

Reparti i pediatrisë

Orari i punë së pediatrisë

HËNË-PREMTE 08:00 – 13:30
SHTUNË-DIEL MBYLLUR


Vendndodhja

lokacija-plodnost

Spitali Plodnost gjendet në rr. ASNOM nr. 9 (në rrugën Lavçanska e njohur si Lavci). Për udhëzime deri te spitali jonë, klikoni në linkun e poshtëm.

© 2023 Hospital Plodnost. All Rights Reserved.

sq