Д-р Камбовска со нови сознанија за исхраната кај децата

Д-р Камбовска со нови сознанија за исхраната кај децата

16 May 2018

Во организација на Европското здружение за педијатриска гастроентерологија, хепатологија и исхрана, од 09-12 мај се одржа годишен конгрес во Женева, Швајцарија. На конгресот како претставник на Болница „Плодност“ присуствуваше д-р Маргарита Камбовска, специјалист педијатар.

На конгресот беа разработени повеќе теми од областа на гастро-ентерохепатологијата, но особено важни беа темите посветени на исхраната. Беа презентирани поголем број нови научни истражувања во однос на начинот на исхрана кај децата, употребата на витаминот Д, правилните насоки и ставови по однос на исхраната и др.

Овие најнови научни достигнувања особено се важни во секојдневната работа на д-р Камбовска, која покрај здравствената состојба на децата, особено внимание посветува на начинот на исхрана. Таа ќе може да им даде нови насоки и правци за текот на исхраната кај нецата не само во текот на секојдневието, туку и при одредени заболувања. Ова е уште еден пример од низата усовршувачки знаења на нашиот персонал, кој секогаш преку едукација ги следи најновите чекори во современата медицина.


Plodonost Logo

PZU Hospital PLODNOST Bitola
Plodonost Logo

PZU Hospital PLODNOST BitolaContact Us


Book an Appointment

Administration Working Hours

MON – FRI 08:00 – 19:00
SAT 08:00 – 13:00

Department of Paediatrics

Paediatrics Working Hours

MON – FRI 08:00 – 13:30
SAT – SUN CLOSED


Location

lokacija-plodnost

Hospital Plodnost is located at St. ASNOM no.9 (on the road to Lavchanska known as Lavci). For directions to our hospital click on the link below.

© 2023 Hospital Plodnost. All Rights Reserved.

en_US