Болница ПЛОДНОСТ дел од мисијата за искоренување на полио

Болница ПЛОДНОСТ дел од мисијата за искоренување на полио

27 October 2018

Ротари клубот “Широк Сокак” од Битола беше организатор на панел дискусијата за искоренување на детската парализа. Нашите докторки педијатри, прим.д-р Аница Апчевска и д-р Маргарита Камбовска, беа дел од оваа панел дискусија, со цел да дадат свој придонес во искоренувањето на полиото, кое најчесто ги зафаќа децата под 5 години, а за оава болест не постои лек.

Сепак, превентивата е во вакцинирањето. Затоа, предавачите преку свои излагања ги посочија придобивките од редовна имунизација, но и последиците од неспроведување на истата. На трибината, покрај нашите докторки, учествуваа и д-р Хелга Павловска и Моника Марковска од Ротари клуб Широк Сокак.


Plodonost Logo

PZU Hospital PLODNOST Bitola
Plodonost Logo

PZU Hospital PLODNOST BitolaContact Us


Book an Appointment

Administration Working Hours

MON – FRI 08:00 – 19:00
SAT 08:00 – 13:00

Department of Paediatrics

Paediatrics Working Hours

MON – FRI 08:00 – 13:30
SAT – SUN CLOSED


Location

lokacija-plodnost

Hospital Plodnost is located at St. ASNOM no.9 (on the road to Lavchanska known as Lavci). For directions to our hospital click on the link below.

© 2023 Hospital Plodnost. All Rights Reserved.

en_US