Ембриолози од „Плодност“ на светски симпозиум во Софија

Ембриолози од „Плодност“ на светски симпозиум во Софија

5 May 2018

Европското здружение за хумана репродукција и ембриологија беше организатор на Кампус симпозиум на тема „Тековни пристапи во генетиката и репродукцијата“ кој се одржа во Софија, Бугарија од 26-28 април годинава.

На овој симпозиум учеествуваа двајца ембриолози од Болница „Плодност“ – Горан Стефановски и м-р Стефан Матиќ, а се дискутираше за најсовремените аспекти на предимплантационата генетска дијагностика, пренатална генетска дијагностика, генетски испитувања кај неплоден пар и преконцепциска генетска дијагностика. Во друштво на врвни специјалисти од целиот свет, нашите ембриолози ги надополнија знаењата од оваа област со најнови научни достигнувања, а исто така реализираа приватна посета на болницата „Надежда“ во Софија.


Plodonost Logo

PZU Hospital PLODNOST Bitola
Plodonost Logo

PZU Hospital PLODNOST BitolaContact Us


Book an Appointment

Administration Working Hours

MON – FRI 08:00 – 19:00
SAT 08:00 – 13:00

Department of Paediatrics

Paediatrics Working Hours

MON – FRI 08:00 – 13:30
SAT – SUN CLOSED


Location

lokacija-plodnost

Hospital Plodnost is located at St. ASNOM no.9 (on the road to Lavchanska known as Lavci). For directions to our hospital click on the link below.

© 2023 Hospital Plodnost. All Rights Reserved.

en_US