Д-р Пајаковска и д-р Христовска на светски конгрес во Атина

Д-р Пајаковска и д-р Христовска на светски конгрес во Атина

9 July 2018

Од 24-28 јуни во Атина, Р. Грција, се одржа 17-тиот Светски конгрес на фетална медицина. На овој конгрес, како претставници од Болница „Плодност“ учествуваа д-р Кристинка Пајаковска, специјалист гинеколог-акушер и д-р Марија Христовска, специјалист гинеколог-акушер.

Светскиот конгрес беше наменет за специјалистите гинеколози, но и за докторите со поопшти клинички интереси, кои сакаат да бидат запознати со најновите сознанија и настани во оваа област. Водечките меѓународни експерти и млади истражувачи ги презентираа и дискутираа за најновите случувања во феталната медицина.

Фондацијата за фетална медицина е Регистриран добротворна организација која има за цел да го подобри здравјето на бремените жени и нивните бебиња преку истражување и обука за фетална медицина. Фондацијата, со поддршка на меѓународна група на експерти, воведе едукативна програма и за здравствените работници и за родителите, со цел да се издадат серија сертификати за компетентност во различни аспекти на феталната медицина.


Plodonost Logo

PZU Hospital PLODNOST Bitola
Plodonost Logo

PZU Hospital PLODNOST BitolaContact Us


Book an Appointment

Administration Working Hours

MON – FRI 08:00 – 19:00
SAT 08:00 – 13:00

Department of Paediatrics

Paediatrics Working Hours

MON – FRI 08:00 – 13:30
SAT – SUN CLOSED


Location

lokacija-plodnost

Hospital Plodnost is located at St. ASNOM no.9 (on the road to Lavchanska known as Lavci). For directions to our hospital click on the link below.

© 2023 Hospital Plodnost. All Rights Reserved.

en_US