„Вродени аномалии-предизвици, дилеми и третман“ – симпозиум

„Вродени аномалии-предизвици, дилеми и третман“ – симпозиум

13 June 2018

На мултидисциплинарниот симпозиум на тема „Вродени аномалии-предизвици, дилеми и третман“, кој се одржа на 07-08.06.2018 во хотелот „Холидеј Ин“ во Скопје, како претставници на „Болница „Плодност“ Битола учествуваа д-р Кристинка Пајаковска – специјалист гинеколог-акушер, д-р Марија Христовска – специјалист гинеколог-акушер и д-р Маргарита Камбовска – специјалист педијатар.

На симпозиумот, акредитиран од страна на Македонското лекарско друштво, кое беше и организатор на настанот и Лекарската комора на Македонија, во шест сесии беа претставени најновите научни сознанија за модерниот пристап на дијагностика и третмани при рано откривање на одредени аномалии, пренатална дијагностика на генетски болести, прекинување на бременоста при одредени заболувања на плодот итн. Тимот на Болница „Плодност“ – Секогаш во чекор со најновите медицински сознанија.


Plodonost Logo

PZU Hospital PLODNOST Bitola
Plodonost Logo

PZU Hospital PLODNOST BitolaContact Us


Book an Appointment

Administration Working Hours

MON – FRI 08:00 – 19:00
SAT 08:00 – 13:00

Department of Paediatrics

Paediatrics Working Hours

MON – FRI 08:00 – 13:30
SAT – SUN CLOSED


Location

lokacija-plodnost

Hospital Plodnost is located at St. ASNOM no.9 (on the road to Lavchanska known as Lavci). For directions to our hospital click on the link below.

© 2023 Hospital Plodnost. All Rights Reserved.

en_US