OARIL


Puna ekipore është tipari kryesor i OARIL në Spitalin “Plodnost” dhe ofron shërbime anestezie moderne dhe cilësore, duke përdorur pajisje moderne të prodhuesve me famë botërore. Reparti ofron veprimtari specialistike 24/7 orë, sipas standardeve më të larta (ASA, ESA, ESRA).

Roli i anesteziologëve në OARIL është me shumë qëllime dhe ata kryejnë disa aktivitete:

Aktiviteti këshilldhënës
Zakonisht realizohet gjatë takimit të parë në klinikën e anesteziologjisë dhe përfshin:

 • Ekzaminimi specialist anesteziologjik paraoperativ dhe konsultativ,
 • Vlerësimi paraanesteziologjik i gjendjes shëndetësore,
 • Përgatitja para operacionit nëse është e nevojshme,
 • Vlerësimi i gjendjes dhe shkallës së rrezikut anestezi-operativ (ASA),
 • Marrja e pëlqimit me shkrim për kryerjen e operacionit nën anestezi.

Aktiviteti anesteziologjik:

 • Anestetikët ambulatorë për ndërhyrje kirurgjikale dhe procedura diagnostike invazive,
 • Anestezia e përgjithshme dhe rajonale në spital ditor për operacionet që zgjidhen brenda 24 orëve
 • Anestezia për procedurat invazive në qendrën e IVF-së,
 • Anestezia në sallën e operacionit,
 • Anestezia e përgjithshme,
 • Anestezia rajonale (SA, EDA, EDA-Spin-komb).

Në repartin e maternitetir praktikohen këto:

 • Analgjezia dhe anestezia obstetrike– duke përdorur teknika rajonale (SA, EDA, EDA-Spin-komb) dhe teknikë epidurale në këmbë që lejon lëvizshmërinë e gruas shtatzënë,
 • Lindja pa dhimbje – një opsion i ofruar për gratë shtatzëna.

Mbikëqyrja postestetike e të operuarit
Në këtë njësi pacientët trajtohen drejtpërdrejt në periudhën pas operacionit dhe atë postestetik. Pacientët janë nën monitorim të gjerë të hemodinamikës, të frymëmarrjes dhe funksioneve të tjera jetësore. Monitorohet terapia me oksigjen, analgjezia shtesë, vigjilenca, parandalohen efektet anësore të anestezisë. Këtu pacientët qëndrojnë deri në stabilizimin e funksioneve vitale.

Njësia e Kujdesit Intensiv (EIL)
Qasja ekipore për të punuar në EIL mundëson trajtimin e pacientëve që kanë nevojë për trajtim të veçantë për shkak të funksioneve jetësore të rrezikuara ose të dëmtuara, pavarësisht nga lloji i sëmundjes. EIL, salla e operacionit, pavioni i obstetrikës dhe reparti i neonatologjisë janë në një regjim të veçantë për zbatimin e masave nga programi për parandalimin e infeksioneve spitalore.

Reanimacion
Reanimacioni është një nga aktivitetet e mjekëve anesteziologë, të cilët janë të trajnuar në të gjitha procedurat e reanimacionit për mbështetje themelore dhe të avancuar të jetës në të gjitha moshat pa përjashtim.

Trajtimi i dhimbjes akute dhe kronike
Një nga aktivitetet më të rëndësishme të anesteziologut është shtypja e dhimbjes në fazën akute ose kronike. Procedurat dhe trajtimi kryhen për pacientët e operuar dhe të paoperuar. Shërbime të tilla u ofrohen pacientëve jo të shtruar në spitalin ditor.

Metodat moderne të anestezisë lejojnë operacione pa dhimbje. Anestezia nënkupton eliminimin e ndjenjave. Ekipi i anestezisë monitoron rrjedhjen e gjakut, frymëmarrjen dhe organet e tjera vitale të pacientit para, gjatë dhe pas operacionit. Mjekët e specializuar në anesteziologji kryejnë detyra në sallën e operacionit dhe në maternitet, në repartin e terapisë intensive dhe në repartin e trajtimit të dhimbjeve kronike.


Plodnost 0021 Dst 4905

Plodnost 0011 Img 0512ajshfgd New2
Reparti OARIL

Prim. D-r Rade Bjelic

Prim. Dr. Rade Bjelic

Anesteziolog
Prim. D-r Vasko Dimitrovski

Prim. Dr. Vasko Dimitrovski

Anesteziolog
D-r Trajan Ivanoski

Dr. Trajan Ivanoski

Anesteziolog
D-r Filip Trajkovski

Dr. Filip Trajkovski

Anesteziolog
Biljana Popovska Markovska

Biljana Popovska Markovska

Infermiere Kryesore


Plodonost Logo

ISHP Spitali PLODNOST Manastir
Plodonost Logo

ISHP Spitali PLODNOST ManastirNa konaktoni


Rezervo një takim

Orari i punës së administratës

HËNË-PREMTE 08:00 – 19:00
SHTUNË 08:00 – 13:00

Reparti i pediatrisë

Orari i punë së pediatrisë

HËNË-PREMTE 08:00 – 13:30
SHTUNË-DIEL MBYLLUR


Vendndodhja

lokacija-plodnost

Spitali Plodnost gjendet në rr. ASNOM nr. 9 (në rrugën Lavçanska e njohur si Lavci). Për udhëzime deri te spitali jonë, klikoni në linkun e poshtëm.

©2022 Hospital Plodnost. All Rights Reserved.

sq