45% УСПЕШНОСТ ВО ИВФ ПОСТАПКИТЕ

 • македонски

Работно време: : 24/7
  Контакт : +389 47 208 880

Рентген дијагностика

Одделот за рентген дијагностика при Болница „Плодност“ користејќи  најсовремена апаратура, реализира повеќе видови на рентгенски прегледи, мамографија и ултрасонографски прегледи (ЕХО).

Одделот за рентген дијагностика ги нуди следните услуги:

 • Нативни и прегледни снимки на бели дробови, коски, абдомен и уринарен тракт
 • Рендгенски преглед на акт на голтање, ждрело и храновод
 • Рендгенски преглед на желудник и дванаесетпалечно црево
 • Рендгенски преглед на тенко црево – пасажа
 • Продолжена пасажа (желудник, тенко и дебело црево)
 • Иригографија – преглед на дебело црево
 • Фистулографија
 • Инфузиона урографија – длабинско снимање на бубрези
 • Микциона уретроцистографија
 • Ретроградна уретрографија
 • Хистеросалпингографија ­ ХСГ
 • Ехо на плункови жлезди
 • Ехо на периферни лимфни жлезди
 • Ехо на уринарен тракт (бубрези, мочен меур, простата)
 • Ехо на абдомен
 • Ехо на слепо црево
 • Ехо на тестиси и ретроперитонеум
 • Ехо на колкови кај бебиња
 • Ехо на мускули
 • Ехо на мозок – деца до 1 година
 • Ехо на дојки со клинички преглед
 • Мамографија
 • Ехо на дојки и мамографија
 • Галактрографија – снимање на канали на дојка
 • Консултација

Рентген дијагностика: