Новости


21 јули 2021

Гинеколошкиот преглед и дијагностика опфаќа збир на медицински техники, постапки, анализи и интервенции со цел дијагностицирање и третирање на одредени заболувања. Во Болница „Плодност“ гинеколошките и акушерските услуги се вршат од страна на 7 врвни доктори специјалисти, кои при секојдневните прегледи, операции и раѓања користат најсовремена медицинска опрема.

Одделот за гинекологија при Болница Плодност ги нуди следните услуги:

 • Гинеколошки прегледи
 • Ултразвук ( вагинален, абдоминален, 3Д / 4Д )
 • ПАП
 • Колпоскопија
 • Микробиолошки брисеви
 • ХПВ типизација
 • Совети за контрацепција
 • Mенопауза и хормон заместителна терапија
 • Дијагноза и третман на сите гинеколошки заболувања

Амбулантски интервенци:

 • Абортуси
 • Биопсија, вадење на полипи и дијагностички киретажи
 • Ласерско отсранување на генитални брадавици и ранички на грлото на матката во локална и општа анестезија
 • Апликација и вадење на интраутерини влошки – спирали
 • Пункција на цисти
 • Хименопластика
 • Третман на Бартолиниева циста
 • Дневна болница

Бременост и породуванње:

 • Рана дијагноза и пратење на бременост
 • Ултразвучен и биохемиски скрининг на аномалии (PRISCA)
 • 4Д и колор доплер ултразвук
 • Совети за исхрана и животен стил на трудниците
 • Школа за трудници
 • Дијагностицирање и следење на високоризичните бремености со можност за хоспитализација
 • Пренатални инвазивни интервенции (амниоцентеза, хорионбиопсија, кордоцентеза, ембрионредукција)
 • Кардиотокографски запис (ЦТГ)
 • Породување (спонтано породување, спонтано породување со епидурална анестезија и аналгезија, породување со царски рез), со можност за присуство на најблиските на чинот на рагање.
 • 24 часа грижа за родилките и новородените

Гинеколошки операции:

 • Абдоминални операции
 • Вагинални операции
 • Минимално инвазивни операции (лапароскопија и хистероскопија)
 • Репродуктивна хирургија
 • Урогеникологија
 • Конизација
Tase Trpcevski

Sterility and infertility subspecialist

Prim. Dr. Tase Trpcevski

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

Dr Vladimir Popovski

Gynecologist Obstetrician Specialist

Dr. Vladimir Popovski

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

Dr Blagojce Obednikovski

Gynecologist Obstetrician Specialist

Dr. Blagojce Obednikovski

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

Dr Kristinka Pajakovska

Gynecologist Obstetrician Specialist

Dr. Kristinka Pajakovska

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

Dr Vladko Gjorgjievski

Gynecologist Obstetrician Specialist

Dr. Vladko Gjorgjievski

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

Dr Marija Hristovska

Gynecologist Obstetrician Specialist

Dr. Marija Hristovska

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

Dr Nikolce Jovkovski

Gynecologist Obstetrician Specialist

Dr. Nikola Vasileski

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

Dr Sotir Nikolovski 1

Gynecologist Obstetrician Specialist

Sotir Nikolovski, PhD

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

Merlinda Drala

Head nurse of the department of gynecology and obstetrics

Merlinda Drala

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕPlodonost Logo

ПЗУ Болница Плодност
Plodonost Logo

ПЗУ Болница ПлодностКонтакт


Закажи Преглед

Администрација Работно Време

ПОН-ПЕТ 08:00 – 19:00
САБ 08:00 – 13:00

Ординација по Педијатрија

Педијатрија Работно Време

ПОН-ПЕТ 08:00 – 13:30
САБ-НЕД Затворено


Локација

lokacija-plodnost

Болница Плодност се наоѓа на улица Асном бр.9 (на патот за лавчанска населба познато како Лавци). За насоки до нашата болница кликнете на подолниот линк.

©2022 Hospital Plodnost. All Rights Reserved.

mk_MK