Гинекологија и Акушерство


Гинеколошкиот преглед и дијагностика опфаќа збир на медицински техники, постапки, анализи и интервенции со цел дијагностицирање и третирање на одредени заболувања. Во Болница „Плодност“ гинеколошките и акушерските услуги се вршат од страна на 7 врвни доктори специјалисти, кои при секојдневните прегледи, операции и раѓања користат најсовремена медицинска опрема.

Одделот за гинекологија при Болница Плодност ги нуди следните услуги:

 • Гинеколошки прегледи
 • Ултразвук ( вагинален, абдоминален, 3Д / 4Д )
 • ПАП
 • Колпоскопија
 • Микробиолошки брисеви
 • ХПВ типизација
 • Совети за контрацепција
 • Mенопауза и хормон заместителна терапија
 • Дијагноза и третман на сите гинеколошки заболувања

Амбулантски интервенци:

 • Абортуси
 • Биопсија, вадење на полипи и дијагностички киретажи
 • Ласерско отсранување на генитални брадавици и ранички на грлото на матката во локална и општа анестезија
 • Апликација и вадење на интраутерини влошки – спирали
 • Пункција на цисти
 • Хименопластика
 • Третман на Бартолиниева циста
 • Дневна болница

Бременост и породуванње:

 • Рана дијагноза и пратење на бременост
 • Ултразвучен и биохемиски скрининг на аномалии (PRISCA)
 • 4Д и колор доплер ултразвук
 • Совети за исхрана и животен стил на трудниците
 • Школа за трудници
 • Дијагностицирање и следење на високоризичните бремености со можност за хоспитализација
 • Пренатални инвазивни интервенции (амниоцентеза, хорионбиопсија, кордоцентеза, ембрионредукција)
 • Кардиотокографски запис (ЦТГ)
 • Породување (спонтано породување, спонтано породување со епидурална анестезија и аналгезија, породување со царски рез), со можност за присуство на најблиските на чинот на рагање.
 • 24 часа грижа за родилките и новородените

Гинеколошки операции:

 • Абдоминални операции
 • Вагинални операции
 • Минимално инвазивни операции (лапароскопија и хистероскопија)
 • Репродуктивна хирургија
 • Урогеникологија
 • Конизација

Plodnost 0009 Dst 4936

Plodnost 0000 Img 2463

Plodnost 0011 Img 0512ajshfgd New2Оперативен Оддел:

Prim. D-r Tashe Trpchevski

Прим. д-р Таше Трпчевски

Специјалист гинеколог - Субспецијалист за стерилитет и инфертилитет
D-r Hristijan Trpchevski

Д-р Христијан Трпчевски

Специјалист гинеколог – Акушер
D-r Vladimir Popovski

Д-р Владимир Поповски

Специјалист гинеколог – Акушер
D-r Blagojche Obednikovski

Д-р Благојче Обедниковски

Специјалист гинеколог – Акушер
D-r Kristinka Pajakovska

Д-р Кристинка Пајаковска

Специјалист гинеколог – Акушер
D-r Vladko Gorgievski

Д-р Владко Ѓорѓиевски

Специјалист гинеколог – Акушер
D-r Marija Hristovska

Д-р Марија Христовска

Специјалист гинеколог – Акушер
D-r Sotir Ropi

Д-р Сотир Ропи

Специјалист гинеколог – Акушер
D-r Nikola Vasilevski

Д-р Никола Василески

Специјалист гинеколог – Акушер
D-r Aleksandar Jovanovski

Д-р Александар Јовановски

Специјалист гинеколог – Акушер

Медицински Сестри во Оперативен Оддел

Zaneta Veselica-Stefanovska

Zaneta Veselica-Stefanovska

Медицинска сестра

Medical High School

Aneta Joshevska-Damchevska

Aneta Joshevska-Damchevska

Главна мед. сестра

Bachelor in Nursing

Meri Mihevska

Meri Mihevska

Медицинска сестра

Associate Degree in Nursing

Sonja Aleksovska

Sonja Aleksovska

Медицинска сестра

Bachelor in Nursing

Maja Milosevska

Maja Milosevska

Медицинска сестра

Emilija Srbinovska

Emilija Srbinovska

Медицинска сестра

Nikolina Risteska

Nikolina Risteska

Медицинска сестраPlodonost Logo

ПЗУ Болница Плодност
Plodonost Logo

ПЗУ Болница ПлодностКонтакт


Закажи Преглед

Администрација Работно Време

ПОН-ПЕТ 08:00 – 19:00
САБ 08:00 – 13:00

Ординација по Педијатрија

Педијатрија Работно Време

ПОН-ПЕТ 08:00 – 13:30
САБ-НЕД Затворено


Локација

lokacija-plodnost

Болница Плодност се наоѓа на улица Асном бр.9 (на патот за лавчанска населба познато како Лавци). За насоки до нашата болница кликнете на подолниот линк.

© 2023 Болница Плодност. Сите права се задржани.

mk_MK