45% УСПЕШНОСТ ВО ИВФ ПОСТАПКИТЕ

 • македонски

Работно време: : 24/7
  Контакт : +389 47 208 880

Гинекологија и акушерство

Гинеколошкиот преглед и дијагностика опфаќа збир на медицински техники, постапки, анализи и интервенции со цел дијагностицирање и третирање на одредени заболувања. Во Болница „Плодност“ гинеколошките и акушерските услуги се вршат од страна на 7 врвни доктори специјалисти, кои при секојдневните прегледи, операции и раѓања користат најсовремена медицинска опрема.

Одделот за гинекологија при Болница Плодност ги нуди следните услуги:

 • Гинеколошки прегледи
 • Ултразвук ( вагинален, абдоминален, 3Д / 4Д )
 • ПАП
 • Колпоскопија
 • Микробиолошки брисеви
 • ХПВ типизација
 • Совети за контрацепција
 • Mенопауза и хормон заместителна терапија
 • Дијагноза и третман на сите гинеколошки заболувања

 

Амбулантски интервенци:

 • Абортуси
 • Биопсија, вадење на полипи и дијагностички киретажи
 • Ласерско отсранување на генитални брадавици и ранички на грлото на матката во локална и општа анестезија
 • Апликација и вадење на интраутерини влошки – спирали
 • Пункција на цисти
 • Хименопластика
 • Третман на Бартолиниева циста
 • Дневна болница

 

Бременост и породуванње:

 • Рана дијагноза и пратење на бременост
 • Ултразвучен и биохемиски скрининг на аномалии (PRISCA)
 • 4Д и колор доплер ултразвук
 • Совети за исхрана и животен стил на трудниците
 • Школа за трудници
 • Дијагностицирање и следење на високоризичните бремености со можност за хоспитализација
 • Пренатални инвазивни интервенции (амниоцентеза, хорионбиопсија, кордоцентеза, ембрионредукција)
 • Кардиотокографски запис (ЦТГ)
 • Породување (спонтано породување, спонтано породување со епидурална анестезија и аналгезија, породување со царски рез), со можност за присуство на најблиските на чинот на рагање.
 • 24 часа грижа за родилките и новородените

 

Гинеколошки операции:

 • Абдоминални операции
 • Вагинални операции
 • Минимално инвазивни операции (лапароскопија и хистероскопија)
 • Репродуктивна хирургија
 • Урогеникологија
 • Конизација

 

Тим: