Рентген дијагностика

Одделот за рентгенологија при Болница Плодност користи најсовремена апаратура за повеќе видови на рентгенски прегледи, мамографија и ултрасонографски прегледи (ЕХО).

Услуги кои ги нуди одделот за рентгенологија се:

- Нативни и прегледни снимки на бели дробови, коски, абдомен и уринарен тракт
- Рендгенски преглед на акт на голтање, ждрело и храновод
- Рендгенски преглед на желудник и дванаесетпалечно црево
- Рендгенски преглед на тенко црево – пасажа
- Продолжена пасажа (желудник, тенко и дебело црево)
- Иригографија – преглед на дебело црево
- Фистулографија
- Инфузиона урографија – длабинско снимање на бубрези
- Микциона уретроцистографија
- Ретроградна уретрографија
- Хистеросалпингографија ­ ХСГ
- Ехо на плункови жлезди
- Ехо на периферни лимфни жлезди
- Ехо на уринарен тракт (бубрези, мочен меур, простата)
- Ехо на абдомен
- Ехо на слепо црево
- Ехо на тестиси и ретроперитонеум
- Ехо на колкови кај бебиња
- Ехо на мускули
- Ехо на мозок – деца до 1 година
- Ехо на дојки со клинички преглед
- Мамографија
- Ехо на дојки и мамографија
- Галактрографија – снимање на канали на дојка
- Рендгенски преглед на акт на голтање, ждрело и храновод
- Рендгенски преглед на желудник и дванаесетпалечно црево
- Рендгенски преглед на тенко црево – пасажа
- Продолжена пасажа (желудник, тенко и дебело црево)
- Иригографија – преглед на дебело црево
- Инфузиона урографија – длабинско снимање на бубрези
- Микциона уретроцистографија
- Ретроградна уретрографија
- Хистеросалпингографија ­ ХСГ
- Нативни и прегледни снимки на бели дробови, коски, абдомен и уринарен тракт
- Консултација

За повеќе информации контактирајте не на телефоните:
+389 47 208 880; +389 47 208 881;

E-mail: info@plodnost.com.mk