Новости

Предавање на др.Таше Трпчевски во Скопје

Предавање на др.Таше Трпчевски во Скопје

Предавање на др.Таше Трпчевски во Скопје на тема "Нашите искуства со ИВФ постапките"

Секцијата беше организирана од страна на Здружението за БПО - хумана репродукција на Македонија.
Прочитај Повеќе

ГАЛЕРИЈА: Две новороденчиња родени на 01.01.2014

ГАЛЕРИЈА: Две новороденчиња родени на 01.01.2014

На 01.01.2014 година, на првиот ден од новата година беа родени едно машко и едно женско новороденче во нашата болница. Герогиј и Леа донесоа многу радост на персоналот во нашата болница и најголем новогодишен подарок на нивните родители.
Прочитај Повеќе

Неплодноста е сеуште табу тема

Неплодноста е сеуште табу тема

На тема „Ин-Витро оплодување - Наша уметност за правење бебиња", болницата „Плодност" синоќа одржа трибина на која присуствуваа идни мајки и сите заинтересирани да слушнат и говорат на оваа тема.
Прочитај Повеќе

др.Таше Трпчевски: Ние се етаблиравме како бренд во Македонија и регионот

др.Таше Трпчевски: Ние се етаблиравме како бренд во Македонија и регионот

др.Таше Трпчевски во емисијата Директно на Тера телевизија. Се разговараше за актуелните состојби во здравството, гинекологијата и хуманата репродукција.
Прочитај Повеќе

Предавање - Како заедно да го победиме карциномот на грлото на матката

Предавање - Како заедно да го победиме карциномот на грлото на матката

Во рамки на одбележувањето на месецот на броба против ракот на грлото на матката, Болницата Плодност со свој продонес, одржаа едукативна трибина токму на оваа тема со цел подигнување на свеста кај македонската жена. Оваа болест пустоши низ светот, односно околу 500 000 жени се болни годишно, таа бројка во земјава е околу 200 000, а 40-50 жени годишно и умираат. Целта на трибината е да ги мотивираат жените да прават чести конторли кои заначат рана детекција на ова заболување а раната детекција односно откивање на болеста во предстадиумска состојба значи и 100% лечење.
Прочитај Повеќе

Предавање на др.Таше во Прилеп

Предавање на др.Таше во Прилеп

Почитувани,

сакаме да ве известиме дека др.Таше Трпчевски на 27.09.2013г. со почеток во 19:30ч. во Домот на културата - Марко Цепенков во Прилеп, ќе одржи предавање на тема "Ин-Витро оплодување. Наша уметност за правење бебиња".
Прочитај Повеќе

Семинар во Салзбург, Аустрија

Семинар во Салзбург, Аустрија

Д-р.Маргарита Камбовска од Болница Плодност семинар за педијатри кој се одржа во Салзбург, Аустрија. Со учеството (предавањето) д-р.Камбовска доби сертификат за педијатарска неврологијата.
Прочитај Повеќе