Новости

Учество на IV Конгрес на здружение на анестетичари на Србија

Учество на IV Конгрес на здружение на анестетичари на Србија

Болница Плодност - Hospital Plodnost зеде учество на IV Конгрес на здружение на анестетичари на Србија кое се одржуваше во Белград, 3-5 октомври 2014.

Мед.сестра Билјана Марковска изврши презентација на труд на тема „Преоптеретување со течности за време на хистероскопија“. Исто така зеде и учество на повеќе работилници: „Нови насоки во кардиопулмонална и церебрална реанимација“ и „Значење и примена на I-gel маска во хоспитални и вонхоспитални услови“.
Прочитај Повеќе

Мамографско снимање со 50% попуст

Мамографско снимање со 50% попуст

Болница Плодност - Hospital Plodnost се грижи за Вашите дојки, дали и Вие се грижите за нив и Вашето здравје?

Во октомври, месец за борба против рак на дојка само во Болница Плодност МАМОГРАФИЈА со 50% попуст - 500ден.
Прочитај Повеќе

Абдоминален серклаж во Болница Плодност Битола

Абдоминален серклаж во Болница Плодност Битола

Во нашата болница е породено бебе, здраво, во одлична кондиција, доносено со предходен адбоминален серклаж кој е за прв пат направен во Македонија на бремена жена во 14та гестациска недела.

Пациентката предходно имала пет спонтани абортуси заради слабост на внатрешното устие на матката. Инаку овој абдоминален серклаж се прави само во две до три држави во Европа.
Прочитај Повеќе

Решавање на проблемот со стресната инконтиненција (подмочнување)

Решавање на проблемот со стресната инконтиненција (подмочнување)

TVT (Tension-free vaginal tape) претставува операција/процедура со која се решава/корегира проблемот со стресната инконтиненција (подмочнување). Брза, ефикасна, едноставна процедура. Се прави со минимална хоспитализација (еден ден) и многу брзо опоравување. Времето на операција и хоспитализација се најкратки од сите досегашни процедури и операции кои се применуваат за решавањето со подмочнувањето кај жените. Оваа операција е со минимални болки и минимална нелагодност кај жената. За една недела пациентката може да ги обавува сите свои активности нормално. Оваа процедура значително го подобрува квалитетот на животот на жената бидејќи стресната инконтиненција доведува до висок степен на инвалидитет и неквалитетен живот.
Прочитај Повеќе

За Болница Плодност не важат годините на старост!

За Болница Плодност не важат годините на старост!

ВИДЕО: Предавање на тема Безболно раѓање, најсреќно доживување

ВИДЕО: Предавање на тема Безболно раѓање, најсреќно доживување

Речиси кај секоја жена постои страв од тоа како ќе се одвива породувањето. Тоа е сосема нормално, велат лекарите. Важно е да се разбере дека болките што се јавуваат за време на породувањето се разликуваат од болките што се јавуваат за време на болест. Контракциите ќе помогнат Вашето бебе да пристигне во овој свет.Секое породување е различно, па никој со сигурност не може да каже како ќе се одвива или колкава ќе биде болката. Постојат повеќе фактори кои влијаат на интензитетот на болката: големината на бебето, големината на Вашата карлица, силата на контракциите, начинот на кој мајката го доживува самиот процес на раѓање, нејзините емоции ит.н.Сите овие болки ги нема доколку се одлучите на пороѓај со епидурална анестезија или уште се вика епидурална анелгезија.
Прочитај Повеќе

ГАЛЕРИЈА: Болница Плодност дел од најуспешни битолчани за 2013

ГАЛЕРИЈА: Болница Плодност дел од најуспешни битолчани за 2013

Болница Плодност дел од најуспешните битолчани. На 01.03.2014г. во ресторан Вавилон беше одржана манифестацијата "Најуспешни битолчани за 2013", организирано од страна на Битолски весник.

На настанот присуствуваат повеќе од 850 гости и 150 кандидати за најуспешни битолчани. Со своите резултати во областа на медицината односно гинекологијата и хуманата репродукција, Болница Плодност со д-р Таше Трпчевски и целиот тим се дел од најуспешните битолчани, бренд на Битола и Македонија.
Прочитај Повеќе

ГАЛЕРИЈА: Предавање на прим. д-р Ристески и д-р Поповски во Прилеп

ГАЛЕРИЈА: Предавање на прим. д-р Ристески и д-р Поповски во Прилеп

На 7.02.2014г. со почеток во 19:00ч. во просториите на Градската библиотека "Борка Талески" во Прилеп, Прим. д-р Александар Ристески и д-р Владимир Поповски одржаа предавање пред голем број на прилепчанки. Прим. д-р Александар Ристески се задржа на темата: Да го откриеме ракот на дојката пред да знаеме дека постои, превенција и корисни совети. Д-р Владимир Поповски се говореше на тема: биопсија на дојка. Тој образложи кој начини и техники се употребуваат при биопсија на дојка во нашата болница како и што во суштина претставува таа постапка.
Прочитај Повеќе

ГАЛЕРИЈА: 800 и 801-то бебе добиено по пат на ИВФ во Болница Плодност

ГАЛЕРИЈА: 800 и 801-то бебе добиено по пат на ИВФ во Болница Плодност

На голема радост на сите вработени во нашата болница се родија 800 и 801-то бебе добиено по пат на ИВФ (од епрувета). Исто така денеска славиме 10-годишен јубилеј од породувањето на првото инвитро бебе.

Живко и Сара ги устреќија своите родители кои добија близначиња по пат на ИВФ. Родени се на 30.01.2014 година во 11:15 часот со царски рез.
Прочитај Повеќе