Category Archives: Болница Плодност Битола

Предавање - Како заедно да го победиме карциномот на грлото на матката

Предавање - Како заедно да го победиме карциномот на грлото на матката

Во рамки на одбележувањето на месецот на броба против ракот на грлото на матката, Болницата Плодност со свој продонес, одржаа едукативна трибина токму на оваа тема со цел подигнување на свеста кај македонската жена. Оваа болест пустоши низ светот, односно околу 500 000 жени се болни годишно, таа бројка во земјава е околу 200 000, а 40-50 жени годишно и умираат. Целта на трибината е да ги мотивираат жените да прават чести конторли кои заначат рана детекција на ова заболување а раната детекција односно откивање на болеста во предстадиумска состојба значи и 100% лечење.
Read More

Предавање на др.Таше во Прилеп

Предавање на др.Таше во Прилеп

Почитувани,

сакаме да ве известиме дека др.Таше Трпчевски на 27.09.2013г. со почеток во 19:30ч. во Домот на културата - Марко Цепенков во Прилеп, ќе одржи предавање на тема "Ин-Витро оплодување. Наша уметност за правење бебиња".
Read More

Болница Плодност учесник на Mindray конгрес во Охрид

Болница Плодност учесник на Mindray конгрес во Охрид

Болница Плодност зеде учество на меѓународниот конгрес на Mindray кој се одржа во Охрид.

На конгресот презентација извршија:
- Д-р.Таше Трпчевски - Mindray - One solution
- Д-р. Кристинка Пајаковска - Ultrasound possibilites for detection of absent nasal bone in second trimester of pregnancy (Case report) (Mindray DC-8 ultrasound)
Read More

700-то новороденче од ИВФ

700-то новороденче од ИВФ

На 01.06.2013г. во 5:15 часот во Болница Плодност на свет дојде 700то новороденче кое е добиено по пат на вештачко оплодување - ИВФ. Новороденчето е во одлична кондиција, како и родилката. Бебето е тешко 3670г. и 50сm во должина/висина.

Read More

5 новороденчиња од ИВФ

5 новороденчиња од ИВФ

На големо задоволство во нашата болница во последните три дена се родија 5 здрави новороденчиња, две двојки и едно новороденче. Сите новороденчиња се зачнати по пат на ИВФ (вештачко оплодување). Новороденчињата се во одлична здравствена состојба и кондиција. Им посакуваме среќно и безгрижно детство.
Read More