Се роди првото бебе во новата Болница Плодност

Се роди првото бебе во новата Болница Плодност

Пред два дена Специјалната болница Плодност ги отвори вратите за пациентите за прегледи, амбулантски интервенции како и ставање на програм ан неколку пациентки.

"Првиот програм на пацинетки беше вчера каде иемавме две хирушки интервенции два царски реза, па имавме тумур на матка,па вадење на матка, па лапараскопско делување на вонматерична бременост."- вели д-р Таше Трпчевски раководител.

Сите хирушки зафати се успешно завршени додека пациентите се во добра здравствена и стабилна состојба и оперираните и родилките.

"Почетокот е како што очекувамвем значи се е во добра состојба малку неможеме да се привикнеме што и да побараме од старна ан апарат или лекраства веднаш да ги добиеме и сите вработени сме многу задоволни."- вели д-р Раде Бјелиќ анестезиолог.

Двете вчерашни родилки на 44 и 43 годишна возраст задоволни од приемот, третманот и услугата.

"Многу убаво многу сум задоволна 21 година го чекам од кај Таше го добив многу убаво."- вели Џеврие Мемедовска

"Прекарсно е не се надевав на вакво нешто се добро и докотрите и сестрите услугата сместувањето се е супер јас се надевав и ете доживеав во новата болница да се породам.не споредливо е со други болници."- вели Валентина Велковска.

Емине и Кристијан се првите бебиња родени во специјалната болница Плодност која е единстевна од ваков тип во регионов.

Болница Плодност Битола