ГАЛЕРИЈА: Предавање на прим. д-р Ристески и д-р Поповски во Прилеп

ГАЛЕРИЈА: Предавање на прим. д-р Ристески и д-р Поповски во Прилеп

На 7.02.2014г. со почеток во 19:00ч. во просториите на Градската библиотека "Борка Талески" во Прилеп, Прим. д-р Александар Ристески и д-р Владимир Поповски одржаа предавање пред голем број на прилепчанки. Прим. д-р Александар Ристески се задржа на темата: Да го откриеме ракот на дојката пред да знаеме дека постои, превенција и корисни совети. Д-р Владимир Поповски се говореше на тема: биопсија на дојка. Тој образложи кој начини и техники се употребуваат при биопсија на дојка во нашата болница како и што во суштина претставува таа постапка.

Во прилог е дадена галеријата од предавањето на нашите доктори:

Болница Плодност Битола