Биопсија на дојка во Болница Плодност Битола

Биопсија на дојка во Болница Плодност Битола

Во Болница Плодност се извршуваат три различни начини на биопсија. Кликнете на прочитај повеќе за повеќе детали.

  • Core needle" биопсија е процедура на земање мали парчиња од ткивото на дојката со помош на специјална core игла, која се воведува преку кожата, под контрола на ултразвук или со допир.
  • Аспирациона биопсија е процедура која се изведува со тенка игла и шприц која се воведува преку кожата за добивање на течност од цисти на дојка или групи на клетки од солидно ткиво.
  • Хирушка биопсија која се изведува со рез на кожата и земање на парче од ткивото кое го испитуваме. Се изведува во локална или општа анестезија.

Болница Плодност Битола